Løbetid

Jeg har prøvet at løbe før i mit liv – og det er altid gået over igen. Så sent som i 2011 prøvede jeg at løbe efter et begynderprogram, der var superkompliceret – det opgav jeg hurtigt igen. Det var for besværligt at tage tid på det med at løbe 2 minutter, gå 2 minutter osv. Det gik jeg død i.

I folkeskolen undgik jeg gymnastiske ydmygelser bedst muligt. Jeg husker gymnastik som helvede på jord, hvor jeg gemte mig på toilettet med tårer i øjnene, mens gymnastiklæreren dundrede på døren.

Fra 1990 og indtil jeg fødte min søn i 2009 var jeg afhængig af aerobic, styrketræning, dans, combat og min cykel.

“For jeg har valgt aldrig at blive fed, og selvfølgelig kan man ikke leve uden at træne”, sagde jeg og så skide øretæveindbydende ud med piercet navle, brun hud og lavtaljede tights.

Hvis mit 27-årige jeg sad foran mig nu, så havde jeg pandet hende én,

Så fik jeg mand, barn og flyttede ud af byen – og blev ramt af en ny hverdag. Jeg har hverken tid, overskud eller lyst til at træne +10 timer om ugen. Jeg har andre prioriteter i dag. Min motion skal stadig være lettilgængelig, sjov, udfordrende, effektiv og kortvarig. Selvom jeg elsker fitnesscentre, så er det ikke løsningen for mig længere.

Derfor blev jeg godt knotten, da jeg sidste forår blev tilmeldt et løb i august sidste år via arbejdet. Jeg blev mindet om folkeskolens ydmygelser og min egen skråsikre vision ‘jeg har valgt aldrig at blive fed’, for jeg er blevet fed.

Jeg fik dette løbeprogram for ældre eller overvægtige af en kollega, og så gik jeg i gang. Efter 5 uger kunne jeg løbe 10 minutter i træk uden at være døden nær, og jeg skrev dette indlæg om gode råd til god løbestart for nybegyndere.

Nu har jeg løbet i næsten et år. Jeg har faktisk løbet det meste af vinteren, hvor rigtig mange stiller løbeskoene i skabet. Jeg har løbet i sprød frostsne og har haft nogle af de mest fabelagtige løbeture på dage, hvor jeg egentlig tænkte “naarj, ikk i dag”.

Jeg løber hverken hurtigt eller langt. Det er ikke det, det handler om for mig. For mig handler det om at løbe sådan som jeg gør. Jeg deltager heller ikke i nogle løb eller løber sammen med andre. Løb for mig er noget, jeg gør for mig, med mig og ikke med andre. Jeg hører heller ikke musik, men tracker mit løb på Endomondo.

Her kan du læse lidt om mit løbegear. Det meste er ikke noget særligt; det er fra supermarkedets rodekasse, men det er supergodt.

img_7544

Skadet

Desværre er jeg sidenhen blevet skadet af noget så idiotisk som at træde koblingen ud i bilen. Da jeg kører køkørsel to gange om dagen er det derfor en skade, der ikke sådan lige går væk. I hvert fald ikke før jeg stopper med at køre bil, hvilket i min hverdag er absurd.

Jeg har en betændt slimsæk i hoften, der forværres af at køre bil, løbe, vægttræning, hoppe, gå opad i terræn, gå på ujævnt underlag, af at cykle og af at sidde ned, særligt i sofaer.

På en skala fra 1-10, så rammer vi bunden. Det er SÅ irriterende.