El Nacional

Da vi trådte ind på El Nacional føltes det som at træde ind i en spansk tidslomme. Det er som jeg forestiller mig en restaurant dengang kvinderne gik i lange kjoler og mænd med høj hat. Men i virkeligheden var her så sent som i september 2013 en parkeringsplads med hvælvet loft, og det loft er mere eller mindre det eneste, der er tilbage.

Så man tog en parkeringsplads, kastede mange penge og mennesker ind i projektet – og så har man El Nacional.

Man kan gå i østersbaren, isbaren øl- eller vinbaren. Dertil er der 4 restauranter at vælge imellem: La Braseria, La Parada (sandwiches etc), La Taperia og La Llotja (alt godt fra havet). Stemningen, indretningen, detaljerne … ja, selv dekadencen virker intakt fra gamle dage. Rummet er stort, men opdelt som en markedshal, og jeg var sikker på, at det her var en 100 år gammel restaurant med en lang historie.

Vi havde fået La Taperia anbefalet. Med god grund, skulle det vise sig! Flere tapas til os!

Vi valgte disse tapas:

  • Russian salad
  • Shredded cod with Tomato olive salad
  • Mortar of potatoes with garlic sauce
  • Croquetas de Jamon Iberico
  • Traditional chistorra (thin chorizo) simmered in cider
  • Patatas Brava

Det hele var toplækkert. Jeg skal måske lige nævne, at den russiske salat ikke er den røde russiske salat, vi kender i Danmark, men en spansk kartoffelsalat med grøntsager.

Det hele var virkelig lækkert. Jeg startede med revet fersk torsk i tomat og oliven sauce. Det var en fin let fisketapas med en fin ren smag af torsk og ikke for kraftig tomatsauce.

Kartoflerne med hvidløgssauce smagte lækkert af hvidløg. Det er måske i virkeligheden sådan jeg vil lave kartoffelsalat fremover?

Jeg er normalt ikke så glad for kroketter – mest fordi de består af kartoffelmel. Men her er det cremet iberisk skinkefyld i sprød “frakke” – mums!

Chorizo elsker jeg – når blot det ikke er den orange fra Netto. Det var det ikke her. Det var en saftig chorizo, der havde trukket cider ind. Mums!

Vi fik en stor portion perfekte Patatas Brava. Så burde man være mæt, meeeen der var plads til en Crema Catalana.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.