Fik du hørt din melodi?

Da vi var små sad min lillebror og jeg på bagsædet uden sikkerhedsseler og i en sky af cigaretrøg på bagsædet med kurs mod sommerhuset. Min bror elskede at synge med på “Blip blop”, som han kaldte den. Det er et af mine tidligste og mest kære minder.

Jeg var sikker på, at min farfar solgte bananer – for det sang han så tit om. En lille del af mig er faktisk ret overbevist om, at min fars familie i generationer havde solgt bananer, så intenst er historien indlejret i min hukommelse fra min barndom.

I skolen sang vi Jutlandia, Det er idag et vejr og Papirklip for forældre og søskende. Jeg har set Midt om Natten utallige gange, og jeg elsker den stadig. Særlig skildringen af det København, der forsvandt, mens jeg voksede op.

Dagen før var du kun en lille tøs, for lille og for bange til at gå løs

var der en lidt ældre dreng, der drillende sang til mig, da jeg var 11-12 år. Jeg blev så tindrende gal på ham, for jeg hadede bare  inderligt, at han drillede mig med, at jeg var en lille umoden tøs. Jeg fattede ikke en meter, selv ikke da han kyssede mig. Der skulle lige gå nogle år, så faldt ti-øren – og SÅ gik jeg til masser af fester, kyssede på drengene og tumlede rundt i Rabalderstræde og skrålede med på Kvinde Min.

I 1999 døde min venindes mand ganske pludseligt, og for første gang lyttede jeg til ordene i sangen:

Om lidt bli’r her stille
Om lidt er det forbi
Fik du set det, du ville?
Fik du hørt din melodi?

På det tidspunkt var min mor syg af kræft. Selvom hun var døende, så håbede jeg inderligt, at det ikke var slut. At vi måske ses igen? En måned senere døde min mor, og jeg tror bestemt ikke, at hun fik set det, hun ville.

I 2005 mødte jeg denne her supersøde mand, der havde én enkelt tatovering. Der står Gasolin på hans hud. Gasolin er den del af Kim Larsens karriere, jeg ikke kender så meget til, andet end de største hits. Min nye kæreste inviterede mig med ind for at se Gasolin musicalen. Det var en fejl! Altså ikke at han inviterede mig med – men at jeg ikke har dykket nærmere ned i Gasolin kataloget før da.

Min ven her kommer jeg med hyacinter
min ven nu glemmer vi at det var vinter
det er i dag et vejr et solskinsvejr

Da jeg mødte min mand sluttede vinteren, foråret kom og livet begyndte for alvor. Ordene gav mening for mig på en ny måde. Peter Philipsen sang den så smukt for os i kirken. Det var den helt rigtige sang at høre, da vi blev gift på den smukkeste forårsdag i april 2009.

Min bror gav os billetter til en Kim Larsen koncert på plænen ved LO skolen i Helsingør i julegave. Jeg var helt sikker på, at det var før vi blev forældre, men det må have været så sent som i juni 2011, da vores lille dreng kun var 1 år og 11 måneder. Det var en kæmpestor oplevelse. Det var en fantastisk aften – solen gik ned, Sverige glødede ovre på den anden side af Øresund. Min mand og jeg var sammen for altid, og vi sang med på alle sangene. Som vi altid vil gøre ..

Når nu min søn synger Jutlandia, så ved jeg, at sangene lever videre. Intet gør mig lykkeligere end at høre min søn synge. Det er for mig den allerbedste lyd.

Tak, Kim – for alle sangene og ikke mindst for soundtracket til mit liv ❤

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.