Familieklassikere: Barndommens franske æblekage

Da jeg var barn, lavede min mormor af og til fransk æblekage i stedet for den klassiske danske æblekage. Opskriften gik tabt, men min mor og jeg prøvede at rekonstruere den ud fra en læseropskrift i et dameblad. Vi kom til sidst frem til denne variant, hvor man ikke koger æblerne til kompot først. Fordelen ved dette er, at man får crunchy stykker af æble, i stedet for udkogte æbler.

Til 4 personer skal man bruge

  • 6-8 æbler
  • 100g smuttede mandler
  • 100g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 æggeblommer og 3 æggehvider
  • 1 tsk revet citronskal fra øko citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk kanelsukker
  • Flødeskum

Start med at skrælle æblerne og skær dem så i tynde både. Hak de smuttede mandler groft. Rør smør og sukker luftigt, tilsæt æggeblommer, mandler og citronskal og -saft. Pisk hviderne til hårdt skum og vend dem forsigtigt i dejen. Læg æblerne i et smurt ovnfast fad, drys kanelsukker ud over og fordel æggemassen over dem. Bag æblekagen i 20 minutter ved 180C. Kagen serveres lun med flødeskum til på en kold dag eller som dessert.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s