Nedtur .. på den gode måde 🗻

Vi forlod Villa Katy ved 10-tiden efter at have spist endnu en fantastisk morgenmad med den smukke udsigt over Gardasøen og bjergene bag. Vi havde små 600 km foran os. Vi skulle ud af Italien, gennem Østrig og godt ind i Tyskland. Vores næste hotel var et Gasthaus nær Rothenburg an der Tauber; Gasthof zum Schwann

Det var vemodigt at vende næserne mod nord. Selvom ferien ikke var slut, så var vi begyndt på hjemrejsen. Vi kørte langt uden stop, først i Østrig gjorde vi holdt og spiste frokost. Nicholas legede på legepladsen, det var lummert, og himmelen var ikke længere blå, men grumset.

Gps’en viste os væk fra motorvejen og op i bjergene. Det er ikke første gang, at hjemturen, som gps’en vælger, er smukkere og mere bjergfyldt end udturen. Denne gang havde den valgt romernes vej mod det nordlige rige; nemlig via Fern Pass. Vi kravlede stille og roligt op, op og op. Vi undrede os – kunne dette være den nemmeste vej nordpå?

I hvert fald var den smuk. Vi kørte gennem grønne skove, langs grønne sætere med græssende køer med klokker, brusende floder og dybe afgrunde. Udsigten var fantastisk – bjergene var højere end vi hidtil havde set. Der lå sne på toppene, og det virkede som om vi nærmede os trægrænsen.

20130818-090614.jpg
På vej ned fra Fern Pass

Omsider var vi oppe i 1.212 meters højde, og en lang nedtur lå foran os. Jeg ‘trådte flere gange på bremsen’ ovre i passagersiden. Der var langt ned. Skræmmende langt ned.

Nedturen var så smuk som opturen, og pludselig var vi fri af bjergene, og der var kilometervis af øde motorvej foran os. Vi satte farten op, og hurtigt lå bjergene bag os.

Gasthof zum Schwann havde vi ikke fundet uden gps. Det lå i en lille landsby midt i ingenting 7 km fra Rothenburg an der Tauber. Vores værelse var spartansk, men ok.

Maden var også god, og vi så et par gange kokken i køkkenhaven, så der var ingen tvivl om, at der var friske urter og grøntsager i maden.

Selvom temperaturen udenfor var cirka 15-18C lavere end i Italien, så var natten ubehagelig hed og fugtig. Vi kastede os søvnløse rundt, og ikke engang et lille tordenvejr friskede luften op.

20130818-092723.jpg
Rothenburg ob der Tauber

Vi var bombede, da vi kørte afsted. Vi kørte ganske kort ind til Rothenburg an der Tauber, hvor jeg har været som barn. Rothenburg er som en tidslomme – den perfekte scene for et brødrene Grimm eventyr med sine gamle skæve huse, bymur med skydeskår og brostensbelagte gader.

Vi kørte videre – nu med kurs mod Ibis Budget udenfor Hannover. Afstiafsted over

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s