Vilde vandfald

Efter 2 dage på hver sin bjergtop var tiden inde til at lave noget andet. Da temperaturerne i dag forventes at nå 36C ville noget med bil, vand og ikke for meget fysisk udfoldelse lige være sagen.

Jeg googlede diverse muligheder og faldt over vandfaldene i Krimml (ikke Kremml … ). Det ligger cirka 70 km fra Westendorf, så det gik an.

Afstiafsted gik det. Først på motorvej, så på landevej og så på bjergvej. Med hårnålesving og lodret vue ned på hustage i bunden af dalen.

‘Brems’ hvislede jeg, da vi nærmede os bjergkanten med noget, der føltes som 2.775 km i timen ‘så må du godt bremse!’ sagde jeg og bremsede kraftigt med i passagersiden. Mens jeg hang i svigermorhåndtaget med lukkede øjne, overbevist om at min sidste time var kommet.

Men vi kom ned. På den gode måde that is. Og vi ankom til vandfaldene og købte billet.

Vi gik ned mod vandfaldene, der i øvrigt er Europas største vandfald, og verdens 5. største vandfald. Det er 380 meter højt.

En kæmpestor sky af vandstøv og buldrende vand antydede, at vi var tæt på. Og der var det, flottere, større og vildere end på lang afstand. Vi fik kold vandstøv i ansigtet og klatrede op på klipperne for at tage billeder.

Det var mere end rart at få perler af koldt vand på kroppen. Temperaturen i solen var over 40C, og vi var svedige og overophedede. Vandfaldet gav ny energi.

Nicholas var nysgerrig og blev ikke skræmt, selvom det nok var en lidt voldsom oplevelse.

Vi gik tilbage op mod Wasserwunderwelt, som er en vandrelateret udstilling / vandlegeplads. Vi spiste lidt mad – bl.a. Kaiserschmarrn, som er en lokal version af pandekager i tykke strimler med æblemos eller marmelade.

Vi gik en runde på udstilling og tilbragte noget tid på vandlegepladsen, men der var ingen skygge, og ikke en vind rørte sig, så bilen(s kølende air con) kaldte. Nicholas havde hede røde kinder, så vi fyldte godt med vand på ham, og så kørte vi hjemad af snoede bjergveje.

20130803-223128.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s